שלמה ויס נולד בשנת 1913 בברלין שבגרמניה. היה חניך תנועת הנוער "בלאו-וייס" שעודדה את חבריה להכשיר עצמם בעבודה חקלאית או מקצועית, כהכנה לעליה לארץ ישראל. למד בבית הספר הגבוה לאדריכלות גנים בהנובר ועלה לארץ בשנת 1937.

בשנת 1948 עבר לגור בגני עם בשכונת "ביער". השכונה ובה 32 בתים, הוקמה בשנת 1938 על ידי קבוצה של עולים מגרמניה בסמוך לשכונת "פועלי מגדיאל" שהוקמה ב - 1932 במסגרת תכנית "התיישבות ה – 1000" ששמה לה למטרה לעבות את המושבות הקיימות בארץ ישראל. בשנת 1945 אוחדו שתי השכונות לישוב אחד שנקרא "גני עם".

שלמה הקים בסמוך לביתו ויחד עם רעייתו לאה, משתלה לתפארת ועסק גם בתכנון והקמת גינות נוי בשרון.

בשנות גבורתו היה נוהג לצעוד מדי יום ברחובות המושב. לבקשתו ובעזרתו הוקמו כמה ספסלים וגינות במסלול הליכתו.

הספסל שבפינת הרחובות "ביער" ו"האקליפטוס" היה מקום מנוחה, לפני שהיה עולה במעלה רחוב "ביער" אל עבר "מאונט טללוי" - כפי שנהג לכנות את הגבעה עליה שכן בית משפחת טללוי ברחוב "יפה נוף" של היום.