לחלום ולהגשים חינוך


עם פתיחת שנת הלימודים הגשמנו חלום ענק ופתחנו לראשונה בדרום השרון בית ספר לתלמידים ותלמידות על הרצף האוטיסטי המשולב בתוך בית ספר רגיל.
עינת לנדיס וליאור בן זאב מספרים לנו על 
בית הספר "עמי אסף המשותף":
 ״חלומות גדולים לא מתגשמים ביום אחד, אלא דרך מאמץ מתמשך של אנשים רבים וטובים שחלמו יחד לאורך שנים. החלום של הקמת בית הספר "עמי אסף המשותף" הוא בדיוק כזה - חלום שהתפתח והבשיל לאורך שנים, בזכות מסירותם של שותפים ושותפות רבים.
מזה שנים רבות, בית החינוך "עמי אסף" משלב באהבה תלמידים ותלמידות על הרצף האוטיסטי בכיתות הרגילות. עם זאת, תלמידים ותלמידות שהיו זקוקים למעטפת תומכת יותר של כיתת תקשורת נאלצו ללמוד ברשויות שכנות. החלום שלנו היה להחזיר את התלמידים והתלמידות הללו הביתה, לקהילה שלהם, ולספק להם מענה מקצועי מותאם תוך שילובם המלא בחיי בית החינוך "עמי אסף".
לפני שנתיים, עשינו את הצעד הראשון להגשמת החלום הזה עם פתיחת כיתת התקשורת  הראשונה לתלמידים ותלמידות על הרצף האוטיסטי בבית החינוך "עמי אסף". כיום, אנו גאים לציין שיש לנו כבר שלוש כיתות תקשורת, שהחל מהשנה מקבלות הכרה כבית ספר כוללני לחינוך מיוחד במודל חדשני של ניהול בשותפות - "עמי אסף המשותף".
עם פתיחתו הרשמית של בית הספר המשותף, אנו מרימים את רף השילוב וההכלה ב"עמי אסף" לגובה חדש. גייסנו צוות מקצועי המתמחה בעולם האוטיזם, התלמידים והתלמידות זוכים למעטפת מקצועית מקיפה, תוך שהם ממשיכים להיות חלק בלתי נפרד מקהילת "עמי אסף".
אנו מאמינים שדרך השילוב והחיים המשותפים, אנו מקדמים ערכים של כבוד, שוויון וסובלנות, ומעשירים את כלל התלמידים והתלמידות בחוויות המקדמות צמיחה אישית וקהילתית.
"עמי אסף המשותף" הוא יותר מסתם בית ספר - הוא מודל לחברה מכילה ושוויונית יותר, חברה שבה כל אחד ואחת יכולים למצוא את מקומם ולתרום את חלקם הייחודי. 
בכל יום, אנו רואים כיצד החלום הופך למציאות - תלמידים ותלמידות מכל הרקעים לומדים זה מזה, תומכים זה בזה, וצומחים יחד. זוהי ההוכחה החיה לכוחו של חינוך מכיל ולפוטנציאל הטמון בכל אחד ואחת מתלמידינו ותלמידותינו״.
בית ספר תיכון שש שנתי עמי אסף
תמונות מבית הספר עמי אסף המשותף

תמונות מבית הספר עמי אסף המשותף

תמונות מבית הספר עמי אסף המשותף